The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin mükemmel şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Geniş olmalıdır: Müstacel çıkış kapıları, çabucak bir küme insanoğlunun hızlıca çıkış yapabilmesi ciğerin yeterince geniş olmalıdır. Bu da bapnın açılmasının hızlı ve amelî olması medlulına hasılat.

ürkü kolu olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, ürkü koluna mevla olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve kolaylık bir şekilde açılmasını esenlar ve insanoğluın müstacel durumlarda emin bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bizimle çkırmızııştığınızda yangın merdiveni tasar kucakin bayağıdaki aşamaları gerçekleştiririz:

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde nazar Yangın Merdiveni Kapısı boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

 Işlevsel evetğu kadar süsleyici layihamlara da iye olan yangın bapları, camlı yangın bapları, müstacel çıkış kapıları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bediiyat kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine şayeste olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) üs amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide örgülmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki duman, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini hapsetmek yahut mümkün başüstüneğu derece geciktirmektir.

çoklukla yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, akse anlarında insanoğluın yangın alanından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yangın kapısında kilit ve dal mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları yaşamsal örutubet taşımakta olup maliyetten kısmak için antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak düz belirlenmelidir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Mafevkda ülke düzlük kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri ikazyor ve yönlü fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Report this wiki page